Is gezond eten te combineren met sporten?

Is gezond eten te combineren met sporten?

Hoi lieve lezers,

Mijn eerste blog is bij deze een feit, erg spannend een nieuw begin. Zoals jullie weten ben ik deze blog begonnen omdat ik graag mijn ervaringen deel over gezond eten. Mijn vrienden weten dat ik ook een fanatiek sportliefhebber ben en dan in het bijzonder crossfit. Ik kreeg van hen dan ook steed vaker de vraag of dat goed te combineren valt, immers krijg ik voldoende voedingstoffen binnen om bijna elke dag tot het gaatje te gaan met crossfitten.

Daar kan ik heel duidelijk over zijn: JA! Ik begin mijn dag met een banaan, meestal rond 8 uur. Voor mij persoonlijk is dit voldoende. Als ik teveel eet voor de crossfit dan bestaat de kans dat dit gedurende een heftige workout weer naar boven komt. Dat willen we natuurlijk voorkomen ;-).Daarna ga ik naar de crossfit waarna ik om 11 uur een ontbijt eet. Dit is meestal een bak Franse kwark met granola.

In de middag herhaal ik mijn ontbijt met een stuk fruit. In de middag eet ik voldoende eiwitten om goed te kunnen herstellen. Savonds ben ik vaak nog aan het oefenen voor crossfit, ik moet en zal de double unders kunnen! Ik gebruik hier de nieuwste speedrope voor, dat maakt het leven toch een stuk makkelijker.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *