Virtueel gezond bezig zijn

Virtueel gezond bezig zijn

Hoe kun je gamen en tegelijkertijd toch gezond bezig zijn? Men associeert gamen namelijk vaak met niet bewegen en ongezond eten. Je zit op je plek met je controller in je handen. Voor je het weet ben je weer uren verder, zonder je plek te hebben verlaten dan alleen voor de wc.

Gelukkig heeft de technologie van tegenwoordig daar iets op gevonden. Virtual reality brillen! Verschillende merken, zoals Playstation en Samsung, hebben hun eigen VR bril uitgebracht. Zodra je de bril opdoet, word je ondergedompeld in de virtuele game wereld. Het voelt net aan alsof je daar echt bent. Als speler is het mogelijk om alle kanten op te kijken en zelfs rondjes draaien is mogelijk. Het enige nadeel is dat je nog steeds op 1 plek zit waardoor je alsnog niet veel lichaamsbeweging krijgt. De HTC Vive heeft hiervoor een oplossing bedacht. Dankzij de HTC Vive kan de speler zich vrij bewegen in een ruimte. Het stelt de speler in staat om actiever deel te nemen in het spel en je kunt daadwerkelijk stappen nemen in het spel. Dit noem ik 2 vliegen in 1 klap. Het spel lijkt daardoor nog realistischer voor de speler en daarnaast krijgt de speler ook wat lichaamsbeweging.

Het enige nadeel is dat aan de HTC Vive een duur prijskaartje hangt. In de toekomst zal het vast betaalbaarder worden voor iedereen. Is het momenteel onbetaalbaar voor jou? Dan kan je eenĀ HTC Vive huren.

Ik zelf heb het geluk gehad om een VR bril uit te proberen op een beurs. Zo heb ik de Gear VR en de HTC Vive uitgeprobeerd. Stiekem vond ik de HTC Vive toch het meest realistisch en werd ik helemaal in het spel getrokken. Daarnaast interesseerde mij het bewegingsaspect enorm. Echter, zou ik het ook niet erg vinden om 1 van de ander VR brillen thuis te hebben liggen. Helaas vind ik persoonlijk te brillen momenteel te duur om zelf te kopen, maar een VR bril huren is zeker een goed alternatief.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *